Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

krtek

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1144
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

co bych na stobu vylepsila

04. 10. 2011

jedine co bych na stobu jeste privitala, by bylo, kdyby nam tu i pocitali, kolik co obsahuje vitaminu a mineralu.. stacili by zakladni.. nemuseli by byt ani semaforky na to, jen pak treba v procentech nekde na strane, kolik jsme toho do sebe dostali..( proste jen tak pro nasi kontrolu),  protoze vsechny dulezite vitaminy a mineralni latky jsou nezbytne k dobremu fungovani tela..  napr. kdyz nemate dostatek vapniku z vaseho jidelnicku, ale semaforky mate zelene, tak si vlastne myslite, ze jite zdrave, ale za par let budete mit problem s kostma... jestli mi rozumite, jak to myslim.. mate pocit, ze delate vse pro zdravi, ale pritom zapominate na vitaminy a mineraly ( vitaminu by melo byt dost ze zeleniny, ale taky nemusi byt vsechny.. ja osobne jsem si zvykla jist par druhu zeleniny a jen malokdy to obmenim.. ) tak by mi tohle docela pomohlo s kontrolou toho, jestli opravdu jim zdrave nebo jen "zdrave"
Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 10. 2011 17:45
no u vlastnich potravin by to neslo no.. leda ze by vyrobci psali vsechno.. a o tom se nam muze asi jen zdat... ale tak aspon u tech ostatnich by to slo.. my udaje nezname, ale lidi ze stobu by mohli mit takove informace... si aspon teda myslim.. :) ( jsem to ale optimistka) na tu americkou stranku je treba se zaregistrovat a tam to maj dobre udelany s tema dalsima info, maj tam i grafy atd. a je to tez zdarma, ale problem je taky v tom, ze je tam spoustu potravin od uzivatelu a ty tam tyhle info nedavaj.. ale jinak je to www.sparkpeople.com
05. 10. 2011 17:27
Nápad je to určitě dobrý. Holky, kdo se hlásí na brigádu - doplnit tyto údaje k celkem 105 996 položkám??? :o)))). On je tedy ještě větší problém ten, že výrobci na mnoha potravinách tyto údaje vůbec neuvádějí. Pak by byl seznam potravin skutečně velmi omezený a aby vše dobře počítalo, nemohl by si člověk ani zadat vlastní potravinu, u které obsah vitaminů atd. nezná. Můžu se zeptat na tu americkou stránku? Zkusila bych se tam nechat inspirovat, jak to mají vyřešeno. díky.
05. 10. 2011 17:12
jj, cholesterol by to urcite chtelo a za tu vlakninu bych se taky nezlobila, ale pokud jim o neco vic nez doporucene mnozstvi zeleniny a tak aspon dvakrat do tydne mam lusteniny, tak verim, ze snad s tou nebude problem.. :)
05. 10. 2011 09:45
Také bych přivítala rozšíření o 1 stránku, kde by bylo doporučené mn. vitamínů, vlákniny, já bych to doplnila i o cholesterol. Našla jsem si stránky, kde toto je, ale tak jako krtek nechci vyplňovat jídelníček několikrát denně. Na STOBu jsem spokojená, skvělý je semafor, i celkové vyhodnocení našich aktiv a pasiv. Teprve tady jsem si uvědomila, kolik tuků a cukrů denně spotřebuji a to v úsporném režimu. Kolik by to bylo, když povolím uzdu-radši nevědět. Ten cholesterol bych přivítala. Jinak je to tu prima.
04. 10. 2011 21:58
docela dobrý nápad... já bych to rozšířila ještě o vlákninu :-)
04. 10. 2011 21:30
To mi připomíná, když jsem tu začínala, že mi přišlo docela líto, že není v potravinách olivový olej, ale jenom olej. Měla jsem ze sebe dobrý pocit, že si dávám do salátu olivový - i když ho nemám ráda a pak jsem to zapsala jako olej. Načež mi došlo že to je prostě jen a jen olej. Myslím si, že Tvůj návrh není špatný, ale bylo by to hodně složitý. A to tu zadarmo asi nemůžeme chtít :-)
04. 10. 2011 21:15
ja jsem si kontrolovala na jedne strance, a to jsem se obcas divila, ze fakt neco se postrada.. jenze to je americka stranka a ty maj jidlo trochu jinaci a hlavne me to nebavi 2x psat co jsem snedla.. jinak bych po praci nedelala nic jinyho nez sedela u kompu a vyplnovala a na nejaky pohyb ci pripravu jidla by pak ani nezbyl cas
04. 10. 2011 21:13
to urcite, ale s tema mineralama fakt nevim.. treba jeste pred mesicem jsem si myslela, ze docela pestre jim, ale abych mela vapnik, tak to jsem stezi snedla denni davku za cely tyden.. takze me by to docela pomohlo, abych si kontrolovala ostatni veci.. a myslim, ze to by pro nikoho nebyl takovy problem to sem pridat.. jasny, ze by se s tim nejaky cas zabral, ale tak kdyz uz maj system vymysleny, tak proc ho nerozsirit
04. 10. 2011 20:57
Dnes nám zrovna na kurzu říkali, že člověk má jíst pestře. Pokud jí pestře, tak by neměl trpět nedostatkem nějakých živin či vitamínů. Tak myslím, že pokud nebudeme jíst jednostranně, že to bude ok. ;-) Třeba by ti to tu řeklo, že máš málo kyseliny listový, tak budeš jíst jen salát, ale to zas bude jednostranný a pak ti bude chybět zas něco jinýho..takže myslím, že pestrost je prevence. ;-)
04. 10. 2011 20:36
jen by to bylo treba zrealizovat a to se mi asi nepodari..
04. 10. 2011 20:32
To určitě není špatný nápad....

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři